Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete
Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete

Egyesületi tagság

Az Egyesület rendes tagja lehet minden természetes személy, aki közvetlenül, vagy közvetve számviteli, pénzügyi, ellenőrzési feladatokat lát el, a számvitel iránt érdeklődik. Pártoló tag lehet, bármely gazdálkodó szervezet, ideértve a számviteli szolgáltatást nyújtó szervezeteket is (könyvelő társaságok).

Az Egyesületbe felvételt nyert rendes és pártoló tagok tagdíjat kötelesek fizetni. A tagdíj mértékét (éves tagdíj) minden következő tárgyévre vonatkozólag az Egyesület Küldöttgyűlése határozza meg. Az éves tagdíj új tagok általi befizetése a regisztrációt követően megküldött díjbekérőn feltüntetett határidőig, egy összegben esedékes. Új tag tagnyilvántartásba történő felvételének, felhasználói kódok aktiválásának a feltétele a tagdíj befizetése.

A természetes tagság (magánszemély) és a pártoló tagság (gazdálkodó) között az Egyesület szervezeti életében való részvétel módjától függetlenül az az eltérés, hogy bármilyen szakmai iránymutatást annak nevére ad az Egyesület, aki a tagdíjat fizeti. A szakmai fórumokon való részvétel pártoló tagság esetén nem személyhez kötött, így mást és mást delegálhat a pártoló tag az adó, számvitel stb. továbbképzésre, annak témája alapján, míg magánszemély esetén a részvételi jog nem ruházható át.

 

2022. évi tagdíj
természetes tagoknak18.000,-Ft / fő
pártoló tagoknak36.000,-Ft / képviseleti hely
a tagsági igazolvány díja1.000,-Ft
2023. évi tagdíj
természetes tagoknak18.000,-Ft / fő
pártoló tagoknak36.000,-Ft / képviseleti hely
a tagsági igazolvány díja1.000,-Ft

 

Tagfelvétel

Az Egyesületbe tagként való felvételt az Egyesület weboldalán történő regisztrálással lehet kérni.

A tagdíj fejében mit ad az Egyesület?

 • alacsony éves tagdíj,
 • a helyi szervezeteknél és a fővárosban több alkalommal tantermes, 4-5 órás továbbképző, felkészítő előadást,konzultációt az éppen aktuális témákhoz kapcsolódóan,
 • kedvezményes díjazással vehetnek részt a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók, szakértők az akkreditált oktatásokon,
 • az éves szükséges kreditpontokat Egyesületünknél megszerezheti,
 • évente szakmai szervezetként a tagságért mérlegképes könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek 2 kreditet biztosítunk,
 • szakértői bizottság által a tagdíj fejében szakmai kérdéseit megválaszoljuk,
 • könyvelők, bérszámfejtők számára csoportos kötelező felelősségbiztosítás lehetőséét biztosítjuk kedvezményes áron,
 • e-learning előadások megtekintésével is teljesítheti kreditpont szerzési kötelezettségeit,
 • ingyenes e-learning előadásokat biztosítunk tagjainknak,
 • tagjaink részére kedvezményes áron biztosítunk szerkeszthető szabályzatokat (számviteli politika, leltározási szabályzat, értékelési szabályzat, pénzkezelési szabályzat, pénzmosás szabályzata,)
 • tagjaink a megfelelő feltételek fennállása mellett, kedvezményes áron regisztrálhatnak panaszkezelési rendszerünkbe, ahol a rendszer működtetése mellett a kivizsgáláshoz szükséges szakértőt is mi biztosítjuk.