Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete
Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete

Egyesületi tagság

Az Egyesület rendes tagja lehet minden természetes személy, aki közvetlenül, vagy közvetve számviteli, pénzügyi, ellenőrzési feladatokat lát el, a számvitel iránt érdeklődik. Pártoló tag lehet, bármely gazdálkodó szervezet, ideértve a számviteli szolgáltatást nyújtó szervezeteket is (könyvelő társaságok).

Az Egyesületbe felvételt nyert rendes és pártoló tagok tagdíjat kötelesek fizetni. A tagdíj mértékét (éves tagdíj) minden következő tárgyévre vonatkozólag az Egyesület Küldöttgyűlése határozza meg. Az éves tagdíj új tagok általi befizetése a regisztrációt követően megküldött díjbekérőn feltüntetett határidőig, egy összegben esedékes. Új tag tagnyilvántartásba történő felvételének, felhasználói kódok aktiválásának a feltétele a tagdíj befizetése.

A természetes tagság (magánszemély) és a pártoló tagság (gazdálkodó) között az Egyesület szervezeti életében való részvétel módjától függetlenül az az eltérés, hogy bármilyen szakmai iránymutatást annak nevére ad az Egyesület, aki a tagdíjat fizeti. A szakmai fórumokon való részvétel pártoló tagság esetén nem személyhez kötött, így mást és mást delegálhat a pártoló tag az adó, számvitel stb. továbbképzésre, annak témája alapján, míg magánszemély esetén a részvételi jog nem ruházható át.

 

2022. évi tagdíj
természetes tagoknak18.000,-Ft / fő
pártoló tagoknak36.000,-Ft / képviseleti hely
a tagsági igazolvány díja1.000,-Ft
2023. évi tagdíj
természetes tagoknak18.000,-Ft / fő
pártoló tagoknak36.000,-Ft / képviseleti hely
a tagsági igazolvány díja1.000,-Ft

 

Tagfelvétel

Az Egyesületbe tagként való felvételt az Egyesület weboldalán történő regisztrálással lehet kérni.

A tagdíj fejében mit ad az Egyesület?

  • Megyei szinten és a Fővárosban legalább öt alkalommal, 4-5 órás továbbképző, felkészítő előadást,konzultációt az éppen aktuális témákhoz kapcsolódóan.
  • Tagjaink kérdéseire írásban válaszolunk, a szakmai anyagokból (elsősorban a változásokhoz kapcsolódóan) összeállítást juttatunk el az Egyesület tagjaihoz. Egyesület részt vesz a mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésében, a jelenlegi és a várható jövőbeni formájában.
  • A rendezvényeinken, továbbképzéseinken aktívan résztvevő könyvvizsgálók, adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők részére kreditpontot tudunk adni. 
  • Jó az együttműködés - helyi szervezeti szinten - más szakmai szervezetekkel, amelynek az eredményeként tagjaink további előadások résztvevői lehetnek.